Sarcomul histiocitar: spitale, doctori, informatii utile.

Venim in sprijinul pacientilor care sufera de Sarcom histiocitar, cu indrumarea catre centrele de hematologie din tara la care va puteti adresa.

Sarcomul histiocitar: spitale, doctori, informatii utile.

ORAȘ INSTITUȚIE – SPITAL DOCTOR
Craiova Spitalul Municipal Filantropia Conf. Dr. Ionela Rotaru
Iași Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sf. Spiridon Dr. Angela Dăscălescu
Cluj-Napoca Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Prof. Dr. Mihnea Zdrenghea
Timișoara Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara
București Institutul Clinic Fundeni Dr. Camelia Stăncioaica
hematologie2@icfundeni.ro
021 2750500 int. 2282
București Spitalul Clinic Colțea
București Spitalul Universitar de Urgență București
București Spitalul Clinic Colentina Dr. Ofiteru Geanina
Secția Hematologie 1
0758477484

Dr. Ionel Gelatu
Secția Hematologie 2
0758477119

Sarcom histiocitar

CE ESTE SARCOMUL HISTIOCITAR?

Sarcomul histiocitar este o formă rară de cancer care afectează sistemul imunitar și poate apărea în orice parte a corpului. Acest tip de sarcom poate fi clasificat ca fiind o formă de sarcom de țesut moale.

CLASIFICAREA SARCOMULUI HISTIOCITAR:

  • Sarcom histiocitar sinovial: acesta este cel mai frecvent tip de sarcom histiocitar și apare cel mai des la nivelul articulațiilor, de obicei la nivelul genunchilor. Acest tip de cancer poate fi agresiv și poate avea un prognostic rezervat.
  • Sarcom histiocitar cu celule Langerhans: acest tip de cancer implică celulele Langerhans, care sunt celule ale sistemului imunitar care se găsesc în piele și în alte organe. Acest tip de sarcom histiocitar poate apărea la copii și adulți tineri și este mai puțin agresiv decât alte tipuri de sarcom histiocitar.
  • Sarcom histiocitar fibros: acest tip de cancer se dezvoltă în țesutul fibros și poate apărea la nivelul membrelor și trunchiului. Acesta poate fi asociat cu o mai bună prognostică decât alte tipuri de sarcom histiocitar.
  • Sarcom histiocitar epiteloid: acest tip de cancer implică celule epitelioide, care sunt celule specializate ale țesuturilor epiteliale. Acesta poate apărea în diferite părți ale corpului și poate avea un prognostic variabil, în funcție de localizare și extindere.

SIMPTOMELE SARCOMULUI HISTIOCITAR:

Simptomele sarcomului histiocitar pot varia în funcție de locația tumorii și de stadiul bolii. Acestea pot include o masă palpabilă, durere, umflături, febră, pierdere în greutate, oboseală și/sau dificultăți de respirație.