Alte boli de sângerare prin deficit al factorilor de coagulare: spitale, doctori, informatii utile.

Venim in sprijinul pacientilor care sufera de Alte boli de sângerare prin deficit al factorilor de coagulare, cu indrumarea catre centrele de hematologie din tara la care va puteti adresa.

Alte boli de sângerare prin deficit al factorilor de coagulare: spitale, doctori, informatii utile.

ORAȘ INSTITUȚIE – SPITAL DOCTOR
Craiova Spitalul Municipal Filantropia Dr.  Luminița Ocroteală
Iași Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sf. Spiridon
Cluj-Napoca Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Dr. Ciprian Tomuleasa
Timișoara Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara
București Institutul Clinic Fundeni Dr. Melen Brânză
hematologie2@icfundeni.ro
021 2750500 int. 2282
București Spitalul Clinic Colțea Dr. Carmen Șaguna
București Spitalul Universitar de Urgență București

Alte boli de sângerare prin deficit al factorilor de coagulare

CE SUNT ALTE BOLI DE SÂNGERARE PRIN DEFICIT AL FACTORILOR DE COAGULARE?

Bolile de sângerare prin deficit al factorilor de coagulare sunt afecțiuni caracterizate prin absența sau producția insuficientă a unuia sau mai multor factori de coagulare sanguină. Acestea afectează capacitatea organismului de a forma un cheag de sânge pentru a opri sângerarea în cazul unei leziuni sau a unei intervenții chirurgicale.

Factorii de coagulare sunt proteine prezente în sânge care ajută la formarea cheagurilor de sânge prin interacțiunea unor cascade biochimice complexe. Există 13 factori de coagulare, numerotați de la I la XIII. Deficitul sau absența oricărui factor poate duce la o tulburare de coagulare.

CLASIFICAREA ALTOR BOLI DE SÂNGERARE PRIN DEFICIT AL FACTORILOR DE COAGULARE:

  • Deficitul de factor de coagulare VII: este o tulburare rară, care poate fi ereditară sau dobândită. Simptomele includ sângerare nazală, sângerare la nivelul gingiilor, sângerare excesivă în urma unei intervenții chirurgicale sau a unui traumatism și sângerări bruște fără nicio cauză aparentă.
  • Deficitul de factor de coagulare XIII: este o tulburare rară, care poate fi ereditară sau dobândită. Simptomele includ sângerare excesivă după intervenții chirurgicale sau traume și sângerare la nivelul ombilicului la nou-născuți.

SIMPTOMELE ALTOR BOLI DE SÂNGERARE PRIN DEFICIT AL FACTORILOR DE COAGULARE:

Simptomele bolilor de sângerare prin deficit al factorilor de coagulare pot varia în funcție de severitatea tulburării și de factorul specific afectat. Simptomele pot include sângerări spontane sau excesive, sângerări nazale, sângerare la nivelul gingiilor, pete de sânge sub piele sau în ochi, dureri articulare și umflături.