Micozis fungoides

spitale, doctori

Informații Utile

Venim în sprijinul pacientilor care suferă de Micozis fungoides, cu îndrumarea către centrele de hematologie din țară, la care vă puteți adresa.

INSTITUȚIE – SPITALDOCTOR
Spitalul Municipal Filantropia (Craiova) 
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sf. Spiridon (Iași)Dr. Ion Antohe
Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” (Cluj-Napoca)Dr. Mihnea Zdrenghea
Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara 
Institutul Clinic Fundeni (București)Dr. Bardas Alexandru
hematologie2@icfundeni.ro
021 2750500 int. 2282
Spitalul Clinic Colțea (București)Dr. Cecilia Ghimici
Spitalul Universitar de Urgență București 
Spitalul Clinic Colentina (București)Dr. Andreescu Mihaela
Secția Hematologie 1
0758 477 484

Dr. Ciortan Silvia
Secția Hematologie 2
0758 477 119
citește mai multe despre

Micozis fungoides

Micoza fungoides este o formă de limfom non-Hodgkin cu celule T care afectează pielea și se caracterizează prin apariția unor plăci roșii, care se pot transforma în noduli și ulcerații. Este o afecțiune rară, care afectează mai des adulții și persoanele cu vârsta peste 50 de ani.

Micoza fungoides este clasificată ca un tip de limfom cu celule T cutanat, deoarece simptomele sale se dezvoltă inițial pe piele și apoi pot avansa către organele interne. În unele cazuri, boala poate progresa spre o afecțiune mai avansată numită sindromul Sézary, care implică o erupție cutanată extinsă, mâncărimi ale pielii, inflamație, pierdere în greutate și scăderea imunității.

Simptomele inițiale ale micozei fungoides pot fi confundate cu alte afecțiuni cutanate, cum ar fi psoriazisul sau dermatita seboreică. Simptomele includ o erupție cutanată persistentă, mâncărimi, schimbări în textura pielii, inflamație și pierderea pigmentării pielii. În stadiile mai avansate ale bolii, nodulii cutanați pot apărea și poate fi prezentă o creștere a ganglionilor limfatici.