Prezentare Revista SRH
Revista “Documenta Haematologica” este revista Societatii Romane de Hematologie, acreditata de CNCSIS; ea este conceputa atat in format tiparit cat si electronic – pe site-ul SRH: www.srh.org.ro si pe Platforma De Gruyter Open . Revista apare semestrial (2 nr./volum) si are ca scop publicarea lucrarilor originale din domeniul hematologiei sau din domenii conexe.
Categorii De Lucrari
Principalele categorii de lucrari publicate in “Documenta Haematologica” sunt: articole originale, articole generale (reviews), editoriale, prezentari de caz, scrisori catre editor, etc.
Lucrarile trebuie sa fie originale; studiile pe subiecti umani trebuie sa respecte regulementarile internationale de etica; nu se admit lucrari deja publicate sau care sunt trimise spre publicare in alte parti; responsabilitatea pentru continutul articolelor, declaratiilor si opiniilor apartine in exclusivitate autorilor.
Toate materialele trimise spre publicare vor fi evaluate de referenti. Manuscrisele acceptate la publicare cu modificari vor fi returnate autorilor spre a fi revizuite. Manuscrisele neacceptate spre publicare nu vor fi returnate autorului.
Arhiva Publicatii
Revista SRH
“Documenta Haematologica”
Caiet Rezumate
Conferinte si Congrese
Instructiuni Pentru Autori
Manuscrisul trebuie sa contina rezumatul in limba engleza, textul propiu-zis redactat in limba romana si engleza si bibliografia; poate include figuri, tabele si grafice. Prezentarea manuscrisului este urmatoarea:
Prima pagina trebuie sa contina:
- Titlul lucrarii
- Numele si prenumele autorilor (maxim 12 autori)
- Institutiile la care sunt afiliati autorii
- Se mentioneaza grant-urile, contractele si alte forme de suport financiar si numele institutiei initiatoare
- Adresa pentru corespondenta: numele si prenumele autorului; adresa postala; telefon (fix si/sau mobil); fax; adresa e-mail
- Un colontitlu de maxim 40 caractere (litere si spatii)
- Numarul figurilor si tabelelor din text
Pagina a 2-a:
- un rezumat informativ de maxim 250 cuvinte
- nu se folosesc abrevieri sau referinte
- rezumatele articolelor originale vor fi structurate in 4 sectiuni: context (background) si obiective
- material si metoda; rezultate; interpretari si concluzii
- 3-5 cuvinte cheie
Articolele originale trebuiesc astfel structurate:
- rezumat
- introducere
- material si metoda
- rezultate
- discutii
- multumiri
- referinte bibliografice
Scrisorile catre editor trebuie sa cuprinda maxim 750 cuvinte, pot cuprinde 1-2 figuri sau tabele si nu trebuie sa contina mai mult de 10 referinte relevante; nu trebuiesc semnate de mai mult de 6 autori. Articolele generale nu trebuie sa reprezinte simple revizii din literatura ci sa aduca si informatii noi pentru cititor.
Editorialele trebuie sa fie concise; pentru acest gen de articol nu se pretinde un format anume si nu necesita un rezumat.
Textul va fi editat in Word, cu fonturi Times New Roman 12, spatiat la 1 rand. Sunt permise doar prescurtarile, simbolurile si nomenclatura standard; prescurtarile nou introduse vor fi definite la prima aparitie in text. Unitatile de masura vor apare in forma prescurtata doar cand apar langa numerale.
Unitatile de masura privitoare la lungime, inaltime, greutate, volum, trebuiesc raportate in unitati metrice (metru, kilogram, litru) sau multiplii lor zecimali. Temperatura se mentioneaza in grade Celsius, iar tensiunea arteriala in milimetri coloana de mercur.
Devino Membru

SRH KNOWLEDGE CENTER
Acces nelimitat la informatii de ultima ora din hematologie.

NEWSLETTER
Fiti primii care afla ultimele noutati adaugate in baza noastra de date.

EVENIMENTE
Participati la evenimentele anuale organizate de SRH.

CONTACTE GLOBALE
Intrati in legatura cu specialisti din toata lumea.
Knowledge Center
- Acces instant si nelimitat la informatii
- Studii, articole si noutati
- Informatii de ultima ora din hematologie
- Inscrieri medici si rezidenti
- Cea mai mare baza de date
Social Share
Tabelele se numeroteaza consecutiv in ordinea aparitiei in text cu cifre romane si necesita un scurt titlu pentru fiecare. Titlul se plaseaza deasupra tabelului. Intr-o nota de subsol se explica abrevierile nestandardizate folosite in tabel. Tabelele se vor redacta la 2 randuri, pe pagini separate.
Figurile se numeroteaza consecutiv in ordinea aparitiei in text cu cifre arabe si necesita un scurt titlu pentru fiecare. Titlul se plaseaza sub figura. Figurile vor fi insotite de legenda (se vor explica cu claritate literele, numerele, simbolurile sau sagetile utilizate in figura; trebuiesc oferite suficiente informatii pentru a permite interpretarea figurii fara a se apela la text).
Figurile trebuiesc desenate profesional si fotografiate sau generate pe computer; nu se accepta figuri desenate de mana; literele, numerele si simbolurile trebuie sa fie suficient de mari si de clare astfel incat sa ramana inteligibile cand sunt reduse pentru publicare. Microfotografiile trebuiesc sa aiba scale marcatorii interne.
Pentru imaginile preluate din domeniul public se va cita intotdeauna sursa si autorul; pentru imaginile cu drept de copyright se va obtine in mod obligatoriu permisiunea autorului de utilizare. Imaginile se vor redacta pe pagini separate.
Multumirile se adreseaza acelor persoane care au contribuit semnificativ in cercetare sau la pregatirea manuscrisului. Referintele bibliografice trebuiesc numerotate in ordinea aparitiei in text si se identifica in cadrul lucrarii prin numere arabe incluse intre paranteze. Stilul si punctuatia referintelor trebuie sa fie in concordanta cu stilul utilizat in Index Medicus, National Library of Medicine.
Se mentioneaza toti autorii cand sunt 6 sau mai putini; cand exista mai multi autori se mentioneaza primii 6 si se adauga ‘si col.’
Referintele privitoare la comunicarile personale sau la date nepublicate se insereaza in text, nu se numeroteaza la referintele bibliografice.
Datele statistice: se mentioneaza metodele statistice utilizate pentru fiecare analiza.
Manuscrisul va fi trimis pe adresa:
Dr. Radu Niculescu
Societatea Romana de Hematologie,
sos. Fundeni 258, sector 2, Bucuresti, 022328
cu mentiunea – pentru revista
in format electronic (preferabil CD) si printat in 2 exemplare.
Manuscrisul trimis va fi insotit de o declaratie pe proprie raspundere a autorului privitoare la faptul ca manuscrisul final nu a fost publicat/nu este in curs de publicare in alta parte si a fost acceptat de toti autorii.